Loading...

Kogelwerend en Explosiewerend Glas EN1063

Thomsa Glass levert kogelvrije en explosiebestendige beglazing die extreme bescherming biedt aan de meest risicovolle militaire installaties, overheidsgebouwen, ambassades, banken en, bijvoorbeeld, geldtransportvoertuigen. Al het Kogelvrij glas conform EN 1063.

De dikte van ons kogelvrij glas kan oplopen tot 83 mm (BR7). Het kogelwerende glas is verkrijgbaar van BR1 tot BR7, SG1 en SG2. Het kogelwerende glas is volledig op maat gemaakt en door extra polycarbonaat aan te brengen, kan de dikte in sommige gevallen tot 40% worden verminderd. Dankzij de passie en reputatie van Phoenicia is ons kogelwerende glas een van de dunste beglazingen op de markt.

We bieden twee basisopties voor ons kogelwerende glas; splinter (S) en een niet-splinter (NS). Een ruit die voldoet aan een klasse met een (NS) niet-splintercertificaat zal een kogel tegenhouden die valt binnen de relevante veiligheidsklasse.

Inbraakwerend glas P1A – P8B

Ook voor Inbraakwerend glas kunt u bij Thomsa Glass terecht in de klasse van P1A tot P8B. Inbraak werend glas wordt doorgaans toegepast in winkelpuien en gevels van o.a. juweliers, banken, overheidsgebouwen, en gevangenissen.

Het standaard type inbraakwerend glas bestaat uit twee lagen glas, samengevoegd door middel van een 1.5 mm dikke PVB tussenlaag en waar nodig een laag polycarbonaat. Bij hogere beschermingsniveaus zal het aantal lagen glas en/of PVB toenemen om de vereiste sterkte te kunnen garanderen. Het inbraakwerende glas is getest volgens de volgende veiligheidsnormen:EN 356